torsdag 17. mars 2011

Helse Sør-Øst innrømmer 50.000 lovbrudd!

Mens de RØDGRØNNE hissig skriver leserinnlegg og kronikker om den fæle høyresiden og "kapitalens sanne ansikt" har Helse - Øst undersøkt sine egne rutiner og resultatet er tydelig. Det offentlige gjør også hele tiden lovbrudd på dette feltet. 

Og da er det jo utolig at de fortsetter å skylde på "de useriøse - de private" ! Synes nok det er på tide å innse at det er organiseringen av HELE helsevesenet vårt det er noe galt med og da er det nettopp de ansvarlige helsemyndighetene og helseministeren som må stå til rette for hva som nå er avdekket! Vi må altså gå inn i system og strukturer og finne årsakssammenhenger og da vil det nok oppstå et stort og kompleks spekter av mangler og fastlåste holdninger som bremser enhver mulighet for kvalitetfokus og fornuftige effektive løsninger!

Årsak til de aller fleste brudd ligger i manglende ledig arbeidskraft som kan tilpasses gjeldende regler i hovedsak; arbeidstidsbestemmelser! Og disse reglene er jo laget i en periode ( av mennesker med inngrodde fagforeningsretter i høysetet) som faktisk har forandret seg!

Vi må være villige til å se ting i tiden og  forstå det nye arbeidslivet ! Selvfølgelig skal det fortsatt være slik at ansattes rettigheter og lønnsvilkår er viktige faktorer, men samtidig må en kunne vurdere en rekke nye forhold m.h.t arbeidstidsbestemmelser og jeg tenker da først og fremst på fleksibilitet.

ELLERS må de rødgrønne pumpe inn adskillige nye eldremilliarder for å dekke opp nødvendig ny arbeidskraft og ettersom de allerede er i en situasjon hvor vi bruker mest innen helse uten å få tilbake mer enn sammenlignbare land, sier det seg sjøl at vi må tenke nytt og moderne.

Ettersom de rødgrønne sitter fastlåst i gammel ideologi som hindrer etterspurt nytenking er det på tide med

en BLÅ helserevolusjon 

med pasientenes rettigheter i fokus og ikke utelukkende de ansattes fremforhandlede krav gjennom årtier!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar