søndag 27. februar 2011

Så hatten passer...................

Adecco,- et navn som brått ble forandret fra å være en super sponsor for Adeccoligaen til et navn alle hater gjennom deres kyniske utnyttelse av arbeidskraft. Her er ingen skrupler : arbeidsmiljøloven er på det kraftigste oversett og gjennom å nekte arbeidstakerne noen form for arbeidtidskompensasjon              ( overtidsvederlag), har de klart behandlet sine folk både ulovlig og nedeverdig! Som medlem av Høyre tar jeg sterkt avstand fra Adeccos oppførsel, lovverket innen arbeidstakeres rettigheter er gjeldende rett og ethvert brudd med dette er en kriminell handling.
I en slik sammenheng, er selvsagt de sosialistiske politikerne på banen og de får fort vann på mølla ! DE hevder i alle media at dette er det sanne ansikt av hva som skjer når en slipper private aktører inn i et helsemarked ! De har fort fasiten på at alle oppgaver MÅ løses innenfor den offentlig svære. Således vil man garantere for at penger ikke går til profitt hos andre enn den store hurtigvoksende massen enn offentlig ansatte!
For i utgangspunktet kan jeg jo klart si meg enige om at Adecco som aktører har oppført seg som lovbrytere og skal straffes for det.
MEN det er langt derfra til at man nå skal gi noe sannhetsstempel på en sosialistisk løsning der det offentlige skal sitte i et monopol og fortsette med å sløse med fellesskapets totale inntekter!
For slik det er i dag er jo resultatet at dagens sosialistiske styring relativt bruker mer offentlige kroner inn i vårt helsesystem enn noe annet land vi kan sammenligne oss med! Samtidig ser det ut til at vi ikke får tilbake noen økte effekter av disse pengene i forhold til de land vi sammenligner oss med!
DETTE er alvorlig og det er nettopp dette Høyre ønsker å gjøre noe med!
Høyre har aldri sagt at vi politikere skal gi fra oss styringsrett innen organisering og drift av helsevesenet. Derimot ønsker vi klart å utfordre såvel private som offentlige aktører til å delta i vårt helsestell. Vi i Høyre mener at vi må ta andre tak når den offentlige økte pengebruk ikke gir bedrede resultater.

Derfor skal politikerne fortsatt sette rammene og ha såvel styring som full innsynsrett til alle aktører innen et fritt helsemarked hvor penger fra den offentlige helsekassa gir bidrag!
 Kanskje er Adecco et bevis på at dagens politikere ikke har et kontrollsystem som tidlig nok fanger opp uhederlige aktører? Uærlige aktører og uærlige mennesker finnes i alle samfunnslag, helt uavhengig av politisk bakgrunn og jeg tror neppe at et offentlig monopol er noen garanti for å hindre ulovligheter og svindel hverken innen dette området eller på andre områder.

Konklusjonen så langt må derfor bli at dagens system MÅ endres! 

  • Vi må få langt bedre styring og kontroll, slik at enhver aktør som bryter gjeldende lover og avtaler straks blir straffet og  at deblir erstattningspliktige for enhver oppstått skade!
  • Vi MÅ få økt kvalitet og bedre helsehjelp ut av de store ressursene som vi i dag setter inn i helsevesenet!
  • Vi må se verdien av at kvalitetsmessige og effektive tjenester er et gode for oss alle og at noen får lov til å tjene penger på dette, dog slik at de utbytter som taes ut og ikke settes inn igjen i virksomheten som ny arbeidskapital, bør være innenfor forsvarlige rammer.!
  • Det svakeste ledd i kjeden ( styring og kontroll) må være så godt at det skal være attraktivt å være en tilbyder i dette Helsemarkedet også uten at en må ty til ulovligheter som å la være å respektere ansattes rettigheter!
 En åpen politikk innen helseområdet hvor offentlige, frivillige og rent private aktører opptrer i samarbeid og sammen løser oppgavene, vil være den aller beste løsning for oss alle!

Et åpent helsemarked for alle,  er en god løsning !
- med et offentlig styrt helsevesen videre vil ansiktløse byråkrater med skyggelapper leve godt isolert inne på sine kontorer............... og helsekøene vil fortsette å vokse !

godt valg til høsten!!!  :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar